Våra produkter

18k Alliansring

11,900.00 kr18,900.00 kr

På Guld & Co erbjuder vi alliansringar i 18k guld med briljantslipade diamanter i en vacker kastellfattning. En alliansring är en symbol för en kärleksrelation eller förlovning. Trots att en alliansring ofta är förknippad med äktenskap kan de även användas för att symbolisera ett långvarigt förhållande, utan att det nödvändigtvis behöver leda till ett äktenskap. Utforska vårt imponerande sortiment av alliansringar online eller i vår butik. 

Vi värderar våra kunders önskemål. Om det finns något som du som kund vill ändra i designen och stenarna på din alliansring går den att skräddarsy efter era personliga önskemål. För att få en personlig offert efter era önskemål, maila in er förfrågan eller fyll i kontaktformuläret här.

Varför behövs en alliansring?

En alliansring är en symbol för den starka kärleken mellan ett par. Alliansringen kan bäras som ett alternativ till en förlovningsring eller vigselring, eller bara för att symbolisera stark kärlek, utan någon särskild koppling till äktenskap. Att ge din partner en alliansring är en subtil men vacker gest som kan få ert förhållande att stärkas. Våra alliansringar på Guld & Co passar både som förlovning och/eller vigselring eller bara som en vacker diamantring att smycka dina händer med. 

Varför kallas det allians ring?

“Allians” kommer från det engelska ordet “alliance”, som översätts till förbund eller förening. Tanken bakom ringen är att de olika stenarna som är etsade på ringen representerar olika egenskaper i förhållandet och därmed de två personerna som är involverade i det. Varje sten symboliserar en specifik aspekt av förhållandet, som till exempel kärlek, lojalitet, tillit, och så vidare. Tillsammans representerar de en stark “förening”. 

Att tänka på när du ska välja alliansring

När du ska välja en alliansring kan det vara en god idé att fastställa syftet för ringen. Är denna ring avsedd att vara en vigselring, eller vill du bara ge din partner en vacker ring för att bevisa din kärlek? Om det är en vigselring du letar efter, kan du till exempel överväga symboliska detaljer eller personliga inskriptioner, för att förstärka ringens betydelse. För de som letar efter en vacker gest för att uttrycka kärlek kan design och stenval vara centrala faktorer. Materialval spelar också en roll; guld, vitguld eller roséguld kan ge olika estetiska attribut. Givetvis är det även viktigt att fastställa rätt ringstorlek innan du köper en alliansring. För att veta mer om hur du fastställer din ringstorlek kan du följa vår storleksguide.